BlogFietspraat

Succesvolle Clubdag

Op zaterdag 28 september heeft de vereniging speciaal voor haar leden een dag georganiseerd om aan de ene kant dingen samen te doen en daarbij in een opbouwende sfeer kennis en vaardigheden op te doen. En daarnaast ook gezellig samen te zijn en ervaringen uit te wisselen. Zo organiseerde we in samenwerking met de NTFU een workshop veiligheid om de fietsers te informeren over verantwoord fiets gedrag tijdens de toertochten. Zoals o.a. de rol van de voorrijders het vooraf bespreken waar de tocht naar toe gaat, eventuele knelpunten in de route, het aanstellen van wegkapiteins etc.

Weer een andere groep had de mogelijkheid om deel te nemen aan oefeningen om de behendigheid tijdens het fietsen te verbeteren. Zo werd er geoefend met het maken van bochten. Hierbij was er aandacht voor het door de bocht heen kijken om het stuurgedrag te verbeteren wat ook de veiligheid in de groep ten goede komt.

Een derde optie was een training navigatie om leden te leren hoe ze zelf routes kunnen maken voor het door veel leden gebruikte navigatiesysteem. Dit omdat ook veel leden eigen groepjes formeren om door de week gezamenlijk tochten te maken.

Toertocht

Het actieve deel van de dag was een toertocht van 40km in kleine groepjes waarbij de leden alvast konden oefenen met de opgedane kennis en vaardigheden. Ook was er een groepje wat een MTB tocht reed.

Tijdens de dag was er ook ruimte voor wedstrijdjes, zoals wie het langste stil kon blijven staan met de fiets zonder dat met de voeten de grond wordt geraakt. (surplace). Of wie het snelste een band kon verwisselen. Voor de winnaars was er een leuk prijs.

De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue waarbij werd teruggekeken op een geslaagde dag.